Новини

Областният управител Надя Донкинска поздрави екипа на Драматично-куклен театър-Враца по повод 27 март- Международен ден на театъра

  27.03.2024 15:23  
Областният управител Надя Донкинска поздрави екипа на Драматично-куклен театър-Враца по повод 27 март- Международен ден на театъра


Областният управител Надя Донкинска поздрави екипа на Драматично-куклен театър-Враца по повод 27 март- Международен ден на театъра. Ето какво пише в документа:

"УВАЖАЕМИ АКТЬОРИ, ДРАМАТУРЗИ, РЕЖИСЬОРИ, СЦЕНОГРАФИ, УВАЖАЕМИ ТЕАТРАЛНИ ДЕЙЦИ, ПОЧИТАТЕЛИ И ЦЕНИТЕЛИ НА СЦЕНИЧНОТО ИЗКУСТВО,
Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод – Международния ден на театъра! Този специален ден ни напомня за магията и силата на театъра да обединява хората, да провокира мисли и емоции и да вдъхновява творчество.
Театърът е пространство, където се срещат вълшебство, емоция и въображение, превръщайки нашия свят в по-красиво и вълнуващо място. Чрез своите изпълнения актьорите ни учат на съпричастност, разбиране и човечност, като ни помагат да видим света през очите на другите.
В днешния свят на бързо технологично развитие и глобализация е лесно да забравим дълбокото въздействие, което може да окаже едно живо театрално представление, но повече от всякога имаме нужда от театъра, за да ни напомня за нашата споделена човечност и взаимосвързаност.
Изразявам своето възхищение и уважение към всички талантливи артисти, режисьори, сценографи, драматурзи, музиканти и технически екипи, които посвещават живота си на поддържането на живия дух на театъра. Вашата страст, креативност и отдаденост вдъхновяват всички нас и ни позволяват да изпитаме красотата и магията на сценичните изкуства.
Нека Международният ден на театъра бъде повод за празнуване на нашето богато театрално наследство, но и за разглеждане на бъдещето на този жизненоважен културен сектор. Нека продължим да подкрепяме и насърчаваме театралното изкуство, за да може то да продължи да вдъхновява и обединява хората за поколения напред.
Честит Международен ден на театъра!"