Новини

Врачанският театър гостува с хитови постановки на столични сцени

  08.01.2024 11:40  
Врачанският театър гостува с хитови постановки на столични сцени

На 9.01/вторник/ и 29.01/понеделник/ Драматично-куклен театър-Враца ще гостува на сцената на столичен театър „Сълза и смях“ с хитовата комедия „Извън контрол“ от Рей Куни. Режисьор на представлението е Венцислав Асенов. Сценографията и костюмите са дело на Росица Грънчарова, музика- Павел Васев, а в актьорския състав участват Цветана Горкиева, Борислав Борисов, Петър Горанов, Росица Огнянова, Калин Костадинов, Борислав Сарафанов, Делчо Чолаков, Ралица Ковачева-Бежан / Емона Илиева.

„Извън контрол“ е комедия, превърнала се в един от ярките театрални спектакли на врачанския театър. Пиесата представя история стара като света - министър и секретарка от опозицията в хотелски апартамент предвкусват страстна нощ. Ала точно в разгара на прелюдията, двамата любовници се натъкват на най-неочаквания страстоубиец - труп, заклещен на прозореца! И от този миг, топлата и приятна вечер се превръща в шеметна поредица от опашати лъжи. Притиснат до стената, министърът забърква каша от абсурдни ситуации, а на пътя му се изправят какви ли не препятствия - управителка с бухалка, пиколо с дълбоки джобове, разгневен съпруг, неочаквана съпруга... И дори верният секретар на министъра не успява да го спаси. Особено, когато в историята се намесва и частен детектив.

През месец януари театралната публика на София ще има възможност да посети и най-новата премиера на Драматично-куклен театър-Враца „Гимнастика за бременни“ по текст на Здрава Каменова. Режисьор на постановката е Петринел Гочев, сценография и костюми- Надя Василева, музика Студио Елисей. Участват актьорите Ива Кирова, Ина Георгиева, Росица Огнянова, Цветана Горкиева, Борислав Сарафанов, Делчо Чолаков, Калин Костадинов иТеодор Софрониев. Със специалното участие на актрисата от Народен театър „Иван Вазов“ – Гергана Змийчарова

Представлението ще се играе на 20.01/събота/ от 19.30 ч. в Театро- „Отсам Канала“