Новини

„Тържество на самотата”от Катерина Георгиева - Театрална работилница „СФУМАТО” София

  19.05.2022 16:43  
„Тържество на самотата”от Катерина Георгиева - Театрална работилница „СФУМАТО” София

Автор Катерина Георгиева

Режисьор Борис Зафиров

Сценография Теодор Киряков

Видео дизайн Теодор Киряков

Костюмография Мария Василева, Георги Добриански, Мариан Джеймс, Шани Илиева

Композитор Трифон Ташев

Асистент-режисьор Александър Христов

 

Тържествуваме над маските си. Тържествуваме в празниците си. Тържествуваме в ролите си. Тържеството ни е безконечно, пищно и ненаситно. Тържествуваме дори когато сме тъжни. Да изгубим в тази изтощителна битка със себе си и да се предадем на пътуването с ладия по реките на трудноизречимото.

„Тържество на самотата“ е спонтанно модно ревю-шоу на вечното човешко бягство да признаем пред себе си обикновени и, понякога, изкривени от значение страхове. То е среща на няколко привидно налудничави жени, които дълбоко в себе си вече не искат да носят костюм, колкото и да е красив и зрелищен той, и искат да размажат грима си и с усмивка да се надсмеят на до болка познатите си женски „проблеми“.

Танц в опита да се приплъзнем по ръба на бръснача, да го оставим да ни драсне и в откровения миг на болката да засияем малко по-честни и повярвали. В празненството на собствената си самота, където можем да чуем и най-неясните си гласове, да сънуваме най-шантавите си сънища и да бъдем по-близко до измеренията на наивността и съкровеното – в любовта към самия живот като единствен вълшебен еликсир.

Катерина Георгиева