Фестивал

НАГРАДИ НА НФМТФ И МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА NETA 2017

Протокол

 

         Днес, 21.05.2017 година, журито на Националния фестивал на малките театрални форми – „Враца 2017” в състав: Стефан Янков – председател, Кремена Бабачева и Ина Шкарова, след обсъждане на седемте включени в афиша на фестивала български спектакли, реши да присъди следните награди:

 

1. За режисура

І награда на Диана Добрева за постановката на пиесата „Слугините“ от Жан Жьоне, продукция на Народен театър „Иван Вазов.

ІІ награда на Венцислав Асенов за постановката на пиесата „Тартюф” по Молиер, продукция на Драматично-куклен театър – Враца.

ІІІ награда не се присъжда.

 

2. За сценография

І награда на Елица Георгиева за сценичната среда на спектакъла „Майка“ от Максим Горки, продукция на Драматичен театър „Николай Масалитинов“ – Пловдив.

ІІ и ІІІ награда не се присъждат.

 

3. За женска роля

І награда на Александра Василева, Жорета Николова и Диана Добрева за ансамбловото им актьорско присъствие в спектакъла „Слугините“ от Жан Жьоне на Народен театър „Иван Вазов“.

ІІ награда на Сабина Коен за ролята на Мариана в „Тартюф” по Молиер на Драматично-куклен театър – Враца.

ІІ награда на Добриела Попова за участието й в спектакъла „Премълчаното казано“, документален театър на Нов български университет – София.

ІІІ награда на Гергана Кофарджиева за ролята на Бавачката във „Вуйчо Ваньо“ от А. П. Чехов на Театър „Възраждане“ – София.

ІІІ награда на Станка Калчева за ролята на Зинаида Савишна в „Иванов“ от А. П. Чехов на Младежки театър „Николай Бинев“ – София.

 

4. За мъжка роля

І награда на Борислав Борисов за ролята на Тартюф в „Тартюф” по Молиер на Драматично-куклен театър – Враца.

І награда на Ивайло Христов за ролята на Лебедев в „Иванов“ от А. П. Чехов на Младежки театър „Николай Бинев“ – София.

ІІ награда на Борис Луканов за ролята на Шабелски в „Иванов“ от А. П. Чехов на Младежки театър „Николай Бинев“ – София.

ІІ награда на Красимир Доков за ролята на Прохор Железнов в „Майка“ от Максим Горки на Драматичен театър „Николай Масалитинов“ – Пловдив.

ІІІ награда на Огнян Симеонов за ролята на Оргон в „Тартюф” по Молиер на Драматично-куклен театър – Враца.

ІІІ награда на Йордан Ръсин за ролята на Телегин – Вафла във

„Вуйчо Ваньо“ от А. П. Чехов на Театър „Възраждане“ – София.

 

Наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, се присъжда на Добриела Попова за участието й в спектакъла на Нов български университет.

 

 

Жури:

Стефан Янков        

Кремена Бабачева

Ина Шкарова

 

П Р О Т О К О Л №1

 

На заседание  жури на  Международен фестивал на NETA от 21.05.2017 г.

 

ПРИСЪСТВАТ:

        Председател – МАКАРОВА НОРА                   - Русия

        

членове:    1. ЮРИЙ ЮШКЕВИЧ             - Украйна

                  2. ТОМА ТРИФУНОВИЧ        - Сърбия            

 

СЛЕД ОБСЪЖДАНЕ, ЖУРИТО  ПРИСЪЖДА СЛЕДНИТЕ НАГРАДИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ НА NETA

 Награда за реализация на съвременна драматургия на  спектакъла „Служител на съдбата” от Хориа Гърбя, постановка Анка Мария Колцяну  на театър „Нотара” – Букурещ, Румъния.
Награда на Здравко Стоймиров за  театрален експеримент в моноспектакъла „Случка в зоопарка”от Едуард Олби с режисьор Благой Стефановски.
За актьорски ансамбъл на „Ревизор за югоизтока” от Светислав Басара, режисьор Марко Торлакович на Шабачки театър - Сърбия .
За най- добър сценичен дует на Нико Горшич и Блац Шеф  в спектакъла „Невръстникът иска да бъде настойник” от Петер Хандке, постановка Изток Тори на театрална трупа Сова – Любляна, Словения.
Най – добра женска роля на Исидора Райкович за изпълнението на ролята „Оливера” в спектакъла „Пак плаче, но този път от щастие”  от Новица Савич, режисьор Драган Яковлевич на Княжевско-Сръбски театър – Крагуевац, Сърбия.
Награда за най-добра мъжка роля на Зиах Соколович в спектакълът „Раждане- щъркел ме донесе в къщи” от Зиах Соколович  - театрален проект, Австрия.
Най – добър спектакъл: „Пак плаче, но този път от щастие”  от Новица Савич, режисьор Драган Яковлевич на Княжевско-Сръбски театър – Крагуевац, Сърбия.

 


 

 

 

 

Председател: - Н. МАКАРОВА  

 

Членове:

                            1.  ЮРИЙ ЮШКЕВИЧ 

                  

                            2. ТОМА ТРИФУНОВИЧ