Новини

"Отблизо" - четвърта премиера през сезона

  08.03.2016 14:54  
\

Врачанският театър представя в петък, на 11 март, най-новото заглавие от репертоара си – „Отблизо” от Патрик Марбър.

Режисьор на творбата е Тамара Янков, сценографията е на Красимир Вълканов и Мария Диманова, която е и автор на костюмите. За музиката и видеото в творбата отговаря Калин Николов.

„Отблизо” е една от най-успешните съвременни британски пиеси - съвременна трагикомедия за нишките, които твърде лесно свързват хората и  точно толкова лесно се късат и ги разделят. Понякога това е фатално. Забелижетелният текст на 52-годишния Патрик Марбър е спечелил и петте най-престижни награди за нова драматургия в Англия и САЩ.

Артистично изграденият сюжет и оригиналните характери дават основата на един  безпощаден поглед към съвременните отношения: секс, предателство, любов, самоанализ, самота.

Действието се развива през 90-те години в Лондон. Пътищата на двама мъже и две жени се пресичат съдбовно. Сюжетната рамка е изпълнена с много напрежение. Един случаен пътен инцидент преобразява живота на героите, които са смятали битието си за ясно и монолитно.

„Отблизо” е четвъртото ново заглавие в репертоара на ДКТ-Враца през 78-ия му творчески сезон след постановката за деца „Синята птица” от Морис Метерлинк, както и спектаклите за възрастни „Последен квартет” по Ярон Зилберман и „Нора” от Хенрик Ибсен.

ЗАБЕЛЕЖКА: Представлението не се препоръчва за лица под 16 години!

Премиерата на спектакъла е в петък, на 11 март от 19 часа в камерната зала на театъра. Тъй като билетите за всяко ново заглавие бързо се разграбват, второто представление е на 16 март – в сряда.