Новини

Награда за Жана Рашева в Скопие

  04.11.2015 09:33  
Награда за Жана Рашева в Скопие

Актрисата от трупата на врачанския театър Жана Рашева получи признание за таланта си и зад граница. Спектакълът „Къщата на гнева” от Ф.Г.Лорка, който е дело на столичния театър „Възраждане”, се завърна от Международния  театрален фестивал ITF SKUPIFEST със специалната награда. Отличието за най-добра актриса беше връчено на Жана Рашева.

По принцип фестивалът в македонската столица Скопие не връчва актьорски награди и е правил изключение само два пъти в 10-годишната си история, като първият път отново е връчена на българин - Самюел Финци.

„Това се случи на сцената в Скопие, където имаше представители от Финландия, Германия, Сърбия… Още не мога да повярвам, защото тази награда се връчва по изключение, тя не е традиционна. Разбира се, че съм щастлива и си пожелавам още много успехи, много работа и добри представления”, коментира актрисата от врачанския театър.

Припомням, че заради играта си в „Къщата на гнева” Жана Рашева вече беше наградена с „Аскеер” за поддържаща женска роля и взе първа награда от Националния фестивал на малките театрални форми във Враца тази година.