Новини

Жана Рашева получи "Аскеер"!

  25.05.2015 18:34  
Жана Рашева получи \

Актрисата от врачанския театър Жана Рашева получи „Аскеер” за поддържаща женска роля за участието си в спектакъла „Къщата на гнева” от Фернандо Лорка, продукция на театър „Възраждане”. Творбата беше отличена и за представление №1 – това се случи на 24 май по време на 25-ата церемония по връчване на най-престижните театрални награди.
Два дни по-рано Жана Рашева получи за същото представление и първа награда за женска роля на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца. С награда си тръгна и режисьорката Дияна Добрева, както и Николина Янчева, с втора награда за женска роля.
По време на награждаването във Враца Жана Рашева не вярваше, че ще докосне „Аскер”-а, но тайно си мечтаеше за него: „Не мога да повярвам, че това се случва, още треперя от вълнение… По-важното е не моята награда, а фактът, че във Враца оцениха като №1 представлението като дадоха първа награда за режисура на Дияна Добрева, а и още едно от момичетата, с които играем в „Къщата на гнева” беше отличено – Николина Янчева получи втора награда за женска роля”, заяви Рашева след награждаването във Враца в петък.
Благодарение на ДКТ – Враца за поредна година най-доброто в областта на театъра можеше да бъде видяно между 16 и 22 май града под Околчица.