Новини

В Криводол се зарадваха на "Хитър Петър"

  16.09.2014 09:29  
В Криводол се зарадваха на \

Децата на Криводол харесаха постановката на врачанския театър „Хитър Петър” от Панчо Панчев, която им беше подарена от общинското ръководство и беше показана непосредствено след първия училищен звънец на 15 септември.
Спектакълът беше подарък за учениците от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, техните родители и учители. В учебното заведение в Криводол учат 311 деца, за които се грижат 30 преподаватели. Новата учебна година започна в изцяло ремонтирана сграда на училището, за което е платено със средства от бюджета на самото школо, разказа директорът Лиза Каролова.
Иначе децата на Криводол одобриха представлението, което се игра в големия салон на НЧ „Никола Вапцаров 1924” и беше реализирано с подкрепата на културната институция
Спектакълът „Хитър Петър” е абсолютен хит в есенната програма на Драматично-куклен театър – Враца, тъй като е най-желаното заглавие за гледане от малчуганите. Наскоро двама бизнесмени от Враца – Ангел Иванов и Димитър Иванов пък се включиха в благотворителна инициатива на театъра и платиха билетите на деца в неравностойно положение, подарявайки им именно спектакъла „Хитър Петър”.