Новини

Пълни зали и огромен интерес към спектаклите във Враца

  19.05.2014 08:47  
Пълни зали и огромен интерес към спектаклите във Враца

Пълни зали и огромен интерес от страна на публиката – това е най-краткото изречение, с което може да се опишат първите три дни от програмата на 25-ия Национален фестивал на малките театрални форми и 4-ия Международен фестивал на камерните театри на НЕТА. До този момент бяха изиграни 8 от 19-те постановки, селектирани в програмата на двата фестивала.
Спектакълът на Теди Москов „Карай да върви”, който е по текст от „Кандид” на Волтер се превърна в едно от най-коментираните представления досега. Представлението беше показано от актьори от Университетския театър на НБУ, но обра овациите на претенциозната публика. Творбата представлява съвременен прочит на философските прозрения на Волтер, пречупени през творческата призма на Теди Москов.

Днешната програма съдържа 3 представления - от 17 часа в камерна зала е представлението "План Б", което е на Херцеговинския театър от Черна гора. В 18.30 часа на голяма сцена е спектакълът "Хората от Оз" на Театър 199 "Валентин Стойчев" от София, а от 20.30 часа е късният спектакъл "Корекция", който се играе в балетна зала и не се препоръчва на лица под 16 години!
На 21 май, в сряда, от 12 часа във фоайето на 2-ия етаж на ДКТ-Враца, ще се проведе управителен съвет на Нова европейска театрална асоциация (НЕТА). В работата на форума ще вземат участие президентът на организацията Благой Стефановски, бивш министър на културата на Македония и генералният секретар на асоциацията Дамир Домитрович от Словения (има осигурен и превод за всички, които биха искали да получат информация от този форум!).

КАК ГО ОТРАЗИХА МЕДИИТЕ:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1265406