Новини

В затвора гледаха "Шекспир - събрани съчинения"

  03.05.2014 16:17  
В затвора гледаха \

Около 200 затворници от мястото за лишаване от свобода край Враца изгледаха комедията "Шекспир– събрани съчинения" от Джес Адам Даниъл преди дни в салона на затвора. Лишените от свобода дълго аплодираха изявите на актьорите Анатоли Бенкин, Борислав Борисов и Калин Костадинов, които набързо им разкриха в пародийна форма цялото творчество на великия английски драматург.

Визитата на врачанския театър в затвора беше реализирана от управата на затвора и ръководството на ДКТ - Враца след дълго прекъсване на традиционните в миналото редовни спектакли, изнасяни от местната трупа пред хората зад решетките. Според Мария Генадиева, началник на сектор "Социална дейност и вътрешен ред" в мястото за лишаване от свобода, това не се е случвало поне от 15 години:

"При всички случаи идването на театрална постановка е безспорното събитие при нас. Идвали са отделни актьори, но за първи път от много време насам влиза цяла постановка, което е хубаво... Надявам се да бъде разбрано и занапред да правим и други такива приятни изненади!"

Зрителите във врачанския затвор бяха толкова впечатлени, че на един от актьорите от спектакъла- Борислав Борисов, му се наложи да даде интервю, което за съжаление ще четат само лишените от свобода в своя вестник "Заедно". Поради мерките за сигурност, които са въведени зад дебелите стени на затвора, материалът не получи достъп да излезе навън и няма да прочетете и чуете нито дума от отговорите на Борисов, който е звезда в телевизионните сериали– "Седем часа разлика" и "Недадените". Но, такъв е редът в място, в което живеят лишените от свобода.
Зад решетките пък вече чакат следващата визита на актьори от ДКТ-Враца....

КАК ГО ОТРАЗИХА МЕДИИТЕ:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1257314

http://vratzaplus.com/index.php?lang=bg&r=home/t163/t17183

http://tribali.info/bg/vav-vrachanskiya-zatvor-gledaha-shekspir/#.U2TsHFc22Jk