Новини

Месец на турнетата за ДКТ - Враца

  14.11.2013 16:13  
Месец на турнетата за ДКТ - Враца

Стотици зрители в Лом изгледаха два от спектаклите на Драматично-куклен театър – Враца – децата (на снимката) наблюдаваха „Хитър Петър” от Панчо Панчев, а възрастните – „Шекспир – събрани съчинения” от Джес Адам Данийъл. Трупата се завърна от крайдунавския град в сряда /13 ноември 2013 г./, където представи възможностите си на сцената на Народно читалище „Постоянство 1856”. Поради огромния интерес врачани ще гостуват в Лом още веднъж до края на годината, като в момента се уточнява заглавието, с което местната публика ще бъде зарадвана през месец декември.
В понеделник /11 ноември/ трупата на ДКТ – Враца представи едно от най-новите си заглавия от репертоара на сцената на Ловешкия драматичен театър – „Търговци на презервативи” от Ханох Левин.
До края на месеца /16 ноември/ врачанският театър ще гостува още в сръбския град Димитровград с „Боб” от Елин Рахнев /като това ще е вторият гастрол в западната ни съседка!/ и ще участва /между 24 и 26 ноември/ в международен фестивал в румънския град Питещ с „Боб” и „Търговци на презервативи” от Ханох Левин.