Новини

„Ревизор” взриви Враца

  29.03.2013 09:47  
„Ревизор” взриви Враца

Комедията „Ревизор” взриви Враца при гастрола на театър „София” в града под Околчица – това се случи в на 28 март, когато голямата зала на Драматично-кукления театър във Враца се оказа тясна да побере всички желаещи да гледат 3-часовия спектакъл.
Макар че повечето от зрителите си бяха купили билети, най-вече за да гледат Калин Врачански в ролята му на чародей и злодей, хората останаха впечатлени от от изпълненията на не по-малко атрактивната Мария Сапунджиева и на доайена Пламен Сираков.
Добрата сценография и костюмите допълниха колорита на спектакъла, в чиито край овациите продължиха 10 минути.
Гостуването на „Ревизор” е само началото от гастролите, които очакват врачанската публика през пролетта. На 25 април на голямата сцена на ДКТ – Враца ще бъде показана комедията „Бившата жена на моя живот” от Жозиан Баласко. В този спектакъл участва лошото момче на родното кино и театър Асен Блатечки, на когото парнират Милена Маркова, Невена Бозукова и Стефан Иванов /познати като лица от комедийния сериал „Етажна собственост”/. Спектакълът е последната режисьорска работа на великия Велко Кънев. Билети за това представление вече се предлагат на касите на ДКТ – Враца, а цената, според позицията им в голямата зала, е 8, 10 и 12 лева.
През май врачанската публика я очакват доста приятни изненади в селекцията на Националния фестивал на малките театрални форми и Фестивала на НЕТА, в който са включени продукции от цяла Европа и Балканите. В афиша през юни е залегнал спектакъл, който ще бъде истинско предизвикателство към меломаните, но засега се пази в тайна.