Новини

Футболни запалянковци подкрепят протест срещу общински съветници

  28.02.2013 16:13  
Футболни запалянковци подкрепят протест срещу общински съветници

Футболните запалянковци от Враца обявиха, че са готови да защитят местния Драматично-куклен театър в справедливия му протест срещу решението на общинските съветници да орежат една трета от годишната издръжка на културната институция. Това стана ясно днес на пресконференция, на която агитката трябваше да обясни как е принудена от властите да подкрепя любимия си „Ботев” по време на пролетните мачове от „А” футболна група. Тарторът на фенклуб „Ботев Враца завинаги” Георги Даскалов заяви, че момчетата от агитката са готови да влязат в градската концертна зала на следващото заседание на местния парламент, за да го принудят да преразгледа решението си.
„Подкрепяме справедливия гняв на г-н Попдимитров, директор на театъра, защото тези хора от общинския съвет, тези празни кратуни, късат от залъка на хората и се опитват да съсипят културната институция.
Досега хората от агитката подкрепяха протестите срещу монополите със своята гражданска позиция. Готови сме да идем на следващото заседание на общинския съвет и да покажем на тези празни кратуни, че трябва да променят решението си. Тогава ще видят какво значи протест!
Във вторник мнозинството в общинския съвет, формирано от ГЕРБ, НДСВ, СДС, „Лидер” и независими съветници отрязаха 30 000 лева от годишната издръжка на театъра и ги пренасочиха към адмниситративно-териториалното присъединяване на село Нефела към Враца. В решението, което беше подкрепено от 19 сенатора, нямаше мотиви или допълнителни разисквания. То беше взето след предложение на заместник-председателя на общинския съвет Малина Николова.