Новини

Две премиери на "Умният, храбър шивач"

  06.11.2012 15:34  
Две премиери на \

При огромен интерес от малки и големи зрители преминаха двете премиерни представления на спектакъла „Умният, храбър шивач” по мотиви от приказки на братя Грим. Постановките препълниха камерната зала и в двата часа, обявени за игра – 17 и 19 часа в понеделник. По реакциите на публиката по време и след спектаклите, режисьора Светлозар Гагов обяви, че очаква голям интерес и за следващите показвания на творбата.
„Спектакълът е посветен на 200-годишнината от отпечатването на първия том от приказките на братя Грим – тези велики разказвачи и фолклористи на Обединена Европа. Благодаря на всички екипи от Врачанския театър, на актьорите, на сценографката, защото работиха усърдно и ми дадоха възможност да реализирам проекта си. Изключително съм доволен от продукта, но най-вече от реакциите на публиката, които видях на премиерните представления”, заяви Гагов.
Актьорите Юлия Колова, Анатоли Бенкин, Калин Костадинов и Борислав Сарафанов участват в спектакъла, който е подходящ за деца от 7 до пораснали деца на 77-годишна възраст, както обявиха авторите на творбата, които заявиха, че се допускат и по-малки, и по-големи. Режисьорът е Светлозар Гагов очевидно е свършил перфектно работата си, а разкошните костюми и атрактивната сценография са дело на Диляна Първанова. Новост в постановката са 3D-ефектите, които правят постановката доста интересна и за малки, и за големи.
За интереса към спектакъла говори факта, че веднага след премиерните две представления, бяха продадени билетите за следващия спектакъл – на 8 ноември. Но все още има свободни места за събота – 10 ноември, когато е традиционната среща между малките любители на театралното изкуство в храма на Мелпомена. Няколко училища от Враца и региона вече са заявили и интерес да доведат свои възпитаници, за да изгледат атрактивната постановка.
Спектакълът „Умният, храбър шивач” по братя Грим е посветан на 200-годишнината от издаването на първия том от приказките на братя Грим, които се навършват тази година.