Новини

Депутат плаща разходи за турне на "Танго"

  31.08.2012 22:09  

Народният представител от партия ГЕРБ във Врачанско д-р Янко Здравков пое разходите на Драматично-куклен театър за турне до София. На 5 септември трупата на ДКТ – Враца ще представи на сцената на театрална работилница „Сфумато” своята хитова постановка „Танго” от Славомир Мрожек, като всички разходи по пътуването и участието са поети от местния депутат.
Това не е първия благороден жест, който д-р Здравков прави за културата в своя избирателен район. На 2 юни той подари на Враца театралната постановка „Г-н Ганьо Балкански”, която беше представена на голямата сцена на театъра във Враца, след като местният депутат от управляващата партия пое разходите и хонорарите на гостуващата трупа. През последния театрален сезон пък невендъж д-р Здравков купи и предостави билети за деца в неравностойно положение от града под Околчица.
В същото време стана ясно, че с гостуването в София в сряда, на 5 септември, реално ще бъде поставено началото на новия 74-и творчески сезон на ДКТ-Враца. Само пет дни след турнето в София, на спектакъла „Танго” му предстои и участие в международен фестивал – на 10 септември врачанската трупа ще покаже творбата от Славомир Мрожек и на сцената в македонския град Струмица.
Припомням, че за участието си в „Танго”, актьорът от врачанската трупа Сава Георгиев беше номиран за наградата „Аскеер” за поддържаща мъжка роля през тази година.