Новини

Актьори от Враца се снимат във филм за футболен клуб „Ботев”?

  12.07.2012 09:26  
Актьори от Враца се снимат във филм за футболен клуб „Ботев”?

 Врачанският “Ботев” и неговите фенове скоро ще имат се фукат и с късометражен игрален филм. Режисьорът Искрен Красимиров спечели финансиране на проект за заснемането на лента, която е озаглавил „Другото полувреме”. Според сценария си, филмът ще разказва за живота на футболните запалянковци във Враца. Драмите, които преживяват по време на мачовете, и тези в живота.
Проектът на Красимиров спечели финансиране от Международния фестивал за документални и игрални филми в Балчик. Първоначално 45 проекта се пуснаха в надпреварата за пари, а журито отся 20 от тях, от които одобри едва 10 и осигури бюджета за тях.
Твърде вероятно е за главните роли в лентата да бъдат наети професионални актьори от Драматично-кукления театър във Враца. Предварителни разговори са водени с двама от актьорите от местната трупа. Сред запалянковците на футболния „Ботев” също има небивал интерес, като агитката е предложила всякакво съдействие на младия майстор на камерата.
Искрен Красимиров беше отличен тази пролет със специалната награда на журито заради своя филм „Хляб от бога, богове от глина” във Велико Търново по време на Международното изложение за културен туризъм .