Новини

Ангел Иванов дари билети за театър

  06.01.2012 11:46  

Председателят на постоянната комисия за младежта и спорта в общинския съвет на Враца Ангел Иванов подари билети за театър на 30-ина девойки и техните наставници от Средношколското общежитие във Враца. Постановката, избрана от г-н Иванов, не е случайна. Изборът му падна върху хитовото заглавие от репертоара на Драматично-куклен театър – Враца „Танго” от полския драматург Славомир Мрожек.
Припомням ви, че спектакълът се завърна с 4 награди от международния фестивал на експерименталните театри в румънския град Питещ в края на ноември 2011-а година. Любопитна подробност е, че постановката беше представена първо на сцената на северната ни съседка, а след това беше и премиерата и пред публиката във Враца.
Със задоволство ще отбележа, че интересът към спектакъла е огромен, тъй като Полския културен институт в София осигури вече няколко гастрола на творбата в София. Първото гостуване на „Танго” на сцената на „Сфумато” е планирано за началото на февруари. Във Враца този месец спектакълът ще може да бъде видян два пъти – на 10 и на 26 януари.