Фестивал

Национален фестивал на малките театрални форми 2011 г.

Протокол
Днес, 22.05.2011 година, журито на Националния фестивал на малките театрални форми – „Враца 2011” в състав: Гергана Пирозова, Никола Вандов – председател, и Стефан Янков, след като обсъди деветте включени в афиша на фестивала български спектакли, и след като отбеляза, че за разлика от други издания на фестивала, сега вниманието на селекционера е било съсредоточено главно върху актьорското майсторство в подбраните спектакли и така картината на режисьорските търсения в камерните форми през изминалия период нe е представена в достатъчна пълнота, реши да присъди следните награди:

1. За режисура
Не се присъждат награди за режисура.

2. За сценография
І награда на Антоанета Костова за костюмите във „Фрида” от Саня Домазет на Младежки театър „Николай Бинев” – София.

3. За женска роля
І награда на Ирини Жамбонас за ролята й в „Канкун” от Жорди Галсеран – копродукция на Малък градски театър „Зад канала” – София и Драматичен театър ”Н. О. Масалитинов” - Пловдив .
І награда на Румяна Мерджанска за ролите й в „Изгубени в звездите” от Семьон Злотников на Драматично-кукления театър – Враца.
І награда на Йоана Поповска (Македония) за ролята й в „Столовете” от Йожен Йонеско – копродукция на Драматично-куклен театър – Враца и Малък драмски театър – Битоля, Македония.
ІІ награда на Невена Мандаджиева за ролята й в „Кралицата майка” от Манлио Сантанели на Театър 199 „Валентин Стойчев” – София.
ІІІ награда на Мариана Жикич за ролята й в „Кралицата на красотата от малкия град” от Мартин Макдона на ОКИ Театър „Възраждане” – София.
ІІІ награда на Станка Калчева за ролята й във „Фрида” от Саня Домазет на Младежки театър „Николай Бинев” – София.

4. За мъжка роля
І награда на Мариус Куркински за моноспектакъла му „Български разкази” по произведения на Ангел Каралийчев, народни приказки и предания – копродукция на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов” – Пловдив и Продуцентска къща „Артишок”.
І награда на Анастас Попдимитров за ролята му в „Столовете” от Йожен Йонеско – копродукция на Драматично-куклен театър – Враца и Малък драмски театър – Битоля, Македония.
ІІ награда на Филип Аврамов за ролята му в „Канкун” от Жорди Галсеран – копродукция на Малък градски театър „Зад канала” – София и Драматичен театър ”Н. О. Масалитинов” - Пловдив .
ІІ награда на Владимир Пенев за ролята му в „Кралицата майка” от Манлио Сантанели на Театър 199 „Валентин Стойчев” – София.
ІІІ награда на Димитър Терзиев за ролята му във „Великденско вино” от Константин Илиев на Драматично-куклен театър „Константин Величков” – Пазарджик.

Наградата за най-музикален и пеещ актьор, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, се присъжда на актрисата Греса Паласка от Националния театър на Косово - Прищина за ролята й в „Двойката Мартин” от Йожен Йонеско.


Жури:
Гергана Пирозова, Никола Вандов, Стефан Янков