Новини

Комедия на врачанския театър тръгва на турне

  01.11.2010 06:09  

Комедията "Една жена - трима мъже" на сръбския автор Петър Петрович-Пеция ще се превърне в най-гледаната творба от афиша на Драматично-куклен театър - Враца през месец ноември. Спектакълът ще бъде видян на три различни места в рамките на следващия месец.
На 10 ноември културната общност в Борован ще гледа поредното заглавие от репертоара на ДКТ след изричната намеса на своя кмет Петър Цветковски. Управникът, който преди дни докара във врачанското село половината от актьорите в телевизионния сериал "Стъклен дом", продължава да спазва веруюто си и кани всяко ново заглавие на врачанския театър преди то да тръгне по турнета. Представлението е от 18 часа на сцената на борованското читалище "Цани Иванов".
Ден по-късно, на 11 ноември, постановката "Една жена - трима мъже" ще излезе извън пределите на България. Спектакълът ще бъде показан пред публиката в сръбския град Димитровград, който е в Западните покрайнини.
Две седмици по-късно творбата, режисирана от Владимир Лазич, се завръща на сцената във Враца. Спектакълът ще бъде игран в камерна зала на 25 ноември. Ден по-късно на "Една жена - трима мъже" ще се радват и в Криводол, където освен кметът Николай Иванов за организацията на представлението дейна роля има и ръководството на местното читалище "Никола Вапцаров".