Новини

В Лом гледат" Да убиеш премиер" за празника

  09.09.2010 06:24  

Трупата на врачанския Драматично-куклен театър ще се включи в тържествата за Деня на Лом, който се отбелязва на 17 септември (ден, в който се почитат трите сестри Вяра, Надежда и Любов, както и майка им София). На 16 септември ДКТ - Враца ще представи на сцената на народно читалище "Постоянство 1856" своята постановка "Да убиеш премиер" от Емил Андреев. Нещо повече, домакините са организирали и среща с автора на творбата, който е роден в крайдунавския град. Кметът на общината Пенка Пенкова пък направи всичко възможно, за да подари постановката на своите съграждани в навечерието на празника на Лом.
На сцената ще излязат звездата на Народния театър Стефан Мавродиев, шоуменът Дидо Мачев и директорът на видинския театър Петко Петков /които са гостуващи изпълнители в спектакъла/, както и актьорите от ДКТ - Враца Малинка Лютибродска, Борислав Борисов, Борислав Сарафанов, Кирил Стаменов, Димитър Димитров, Анатоли Бенкин.

През миналия сезон постановката "Да убиеш премиер" бе изгледана с особен интерес в Криводол и Борован, което показва, че заглавието и съдържанието на творбата продължава да звучи актуално.