Новини

Откупиха спектакъл за деца от Враца

  21.06.2010 05:52  

Двама бизнесмени и един депутат откупиха представление на Драматично-куклен театър - Враца, за да го подарят на деца с по-нисък социален статус. Подобен жест се случва за втори път през последния месец, след като народният представител от ГЕРБ д-р Янко Здравков поде първи подобна акция.
Този път в ролята на меценати влязоха шефът на "ЧехПласт" Димитър Иванов, собственикът на "Оларт" Олег Чернев и депутатът от ГЕРБ Николай Рашев. Тримата дадоха пари за 50 билета за постановката "Последен час - Яворов", която ще се играе в четвъртък 24 юни от 19.30 часа в балетната зала на ДКТ - Враца. Авторският спектакъл на Димитър Мартинов /изпращам ви снимка от него/ пресъздава последните минути от живота на големия ни поет и революционер Пейо Яворов. Билети, купени от Димитър Иванов, Олег Чернев и Николай Рашев, са предназначени за девойките от Средношколското общежитие във Враца и са награда за упорития им труд през учебната година, съобщиха дарителите.
Капацитетът на балетна зала е 50 места, което означава, че възможностите за допълнителна продажба на билети за същото представление не е възможна. Подобно е положението със свободните места и за другия спектакъл на сцената на ДКТ - Враца през тази седмица. В сряда от 19.30 часа в камерна зала се играе моноспектакъла "Греховната любов на Зографа Захарий", а билетите за постановката вече са продадени.