Новини

Пълни зали и фурор в първите дни на театрания фест

  18.05.2010 05:25  

Националният фестивал на малките театрални форми във Враца предизвика силен интерес сред обществеността, а постановките се играят пред пълни с публика зали. След представянето на "Тестът" от Лукас Берфус на врачанския Драматично-куклен театър, с което в неделя бе открит най-авторитетният театрален форум в България, в понеделник публиката изгледа с интерес три от международните творби на трупите от Лобня /Русия/, Крагуевац /Сърбия/ и Питещи /Румъния/. Постановките вдигнаха сериозно летвата на международното жури, което до петък, когато завършва фестивала, трябва да решава за наградите, имайки предвид и още две македонски представления.
Ръководството на ДКТ - Враца пък се постара за доброто настроение на гостите си и организира за чужденците посещение на пещерата "Леденика". По време на визитата гостите на театъра чуха и уникаленен симфоничен концерт на врачанската филхармония. Гостите разгледаха Рогозенското съкровище и останалите експонати в местния исторически музей, а след това разгледаха и етнографския комплекс в града под Околчица.
Николай Круглов, режисьор на постановката "Още веднъж за любовта - С..." от Лобня /Русия/ отбеляза рождения си ден на българска земя. От ръководството на ДКТ - Враца гостът получи сувенирен стенен часовник и бутилка коняк.
Руската общност във Враца пък превърна постановката на своите сънародници в понеделник в малък празник, засипвайки с цветя актьорите. Кошница за същото представление изпрати и народният представител от БСП Георги Божинов.