Новини

В Криводол гледат спектакъл

  12.04.2010 06:26  

В Криводол също искат да гледат "Да убиеш премиер". Любителите на театралното изкуство в Криводол ще гледат хитовата постановка "Да убиеш премиер", стана ясно в началото на седмицата. Кметът на общината Николай Иванов ще помогне за реализацията на тази идея. Постановката, чието заглавие е атрактивно дори за привържениците на управляващите в България, ще се играе на сцената на криводолското читалище "Никола Вапцаров" следващата сряда - 21 април. Така само 3 седмици след фурора, пожънат в Борован със същото заглавие, Драматично-куклен театър от Враца ще има запомнящо се участие и в Криводол.
"Колкото и труден да е животът ни в настоящия момент, общинската управа на Криводол никога не е загърбвала културните ценности и няма да позволи на хората си да живеят във време на бездуховност", коментира градоначалникът Николай Иванов.
Директорът на читалище "Никола Вапцаров" Боян Илиев пък припомни, че това е второто гостуване на врачанската трупа през настоящия 71-и творчески сезон. През есента в Криводол бе показана и блестящата комедия на Бранислав Нушич "Д-р", която препълни читалищния салон.