Новини

Ново заглавие в афиша - "Тестът"

  17.03.2010 05:54  

Ново заглавие в афиша на ДКТ - Враца. След премиерата на "Тестът" от Лукас Берфус, сцената на врачанския драматично-куклен театър отново ще приеме ново заглавие. Във вторник, 16 март от 19 часа в камерна зала ще бъде представен моноспектакъла "Греховната любов на Зографа Захарий". Творбата ще бъде показана за първи път във Враца. Драматично-кукленият театър в града под Околчица е сериозна арена за авторския спектакъл на Любомир Бъчваров. Той е по едноименната повест на Павел Спасов и е в памет на актьора Спас Джонев.
Като сценограф за първи път ще се изяви художникът Христо Панев. Той е предоставил 5 свои живописни платна, на фона на които ще играе Любомир Бъчваров. Платната са в уголемен вариант - 2 на 2 метра и половина, и представляват атрактивен декор на събитията на сцената.
Моноспектакълът "Греховната любов на Зографа Захарий" е представен от Любомир Бъчваров за първи път през 1990 г. в салона на читалище "Славянска беседа" в София. Творбата се радва на невиждан успех и е предпочитана от широк кръг от аудитория - от малки до големи.